Hemma hos mamsen

Sitter å väntar på att grillmaten ska bli färdig, solen skiner ett glas rosé i handen. Vad mer kan man begära. Ska bort och lyssna på glad sjung kören en kör som inte kan sjunga sägs det(Ugglas inspererat) korvgrillning, fika mmmm. Å glömde ju att jag och Anna panna skulle dela på en flarra vin.......

E super glad över min praktikplats, chefen på morgonmötet igår sa att dom var så nöjda med mig o att jag visat framfötterna frågade sen om jag var intresserad av att jobba där sen. Super roligt å hedrande. Har lärt mig super mycket bara på denna korta tid. Mer sticktid behöver jag ju vadklart, Läkaren kom in och frågade jobbar du här? jag behöver ta ett prov.... Ja, varsågod och sitt (lite nervös)(sa dock att jag var där på APU) stack-gick på första försöket, Jippppi! Mannen vi skickade in Akut är på sjukhuset än och hade meddelat att han var jättenöjd med den vård han fått av oss. Hade han inte åkt in hade han dött (läskigt)

Ta hand om varandra....vardagsmysa mera


Gokväll 20:04

Nu ligger småttingarna och sussar, dom va så gosiga och skulle pussas och kramas hela tiden. Så gott det är att gosa med dom små sötisarna. Har varit nere hos mamma och cyklat, justus håller på att lära sig starta själv. Elliot skulle ju givetvis också cykla på sin nya cykel(gick väl sådär, håll foten på bromsen hela tiden(men putta då mamma) Imorgon ska jag vara på BVC på praktik, det ska bli roligt. Känner mig nogorlunda utvilad efter helgen trots att det gott i ett. Näst sista gången på barngympan idag, märker av att alla vill va ute o greja istället för att gå in i idrottshallen. Nesa har varit på en tvådagars fisketävling, det blev ingen fisk men stämningen var på topp. Har inte sätt honom så glad på länge, Peter Klarqvist hade visst stått för kvällens underhållning???

Var och hälsade på Nathalie och Martin i deras nya lägenhet i Ua, jättemysigt har dom fått det. Blev omhändertagen och fick brynen nopprade och färgade(sicken lyx)

Nu blir det Tv och god kvällsmat: Honungs Te, macka med skinka-paprika, vaniljyoughurt m kiwi mmmm
Gjorde chicken Thai innan (jag o barnen höll på att äta ihjäl oss) matlåda imorgon/längtar redan :)

Ta hand om er och glöm inte berätta för dom ni älskar att ni faktiskt gör det.

Tjejen klagar
-Du säger ju aldrig att du älskar mig!
Killen svarar
-Jag sa det när vi gifte oss/ändrar det sig så säger jag till!

Paaammm(som E säger)

Sicka stick

Ahh, det är så lärorikt att vara ute på praktik på Vårdcentralen. Är på lab där alla prover ska tas. Det är jättemycket att hålla reda på. Trodde inte det från början, stick i fingret eller i armen o sen klart. Nej du, det är en hel vetenskap om olika prover vissa måste cenrifugeras i vissa temperaturer pipperas bort serum, andra måste dras ut på glasplattor och det ska vara exakta fransar oj,oj. Jag har lärt mig extremt mycket bara på dessa få dagar. Igår hände det, mitt första stick, kan inte påstå att jag kände mig speciellt redo men en kompis kom in och sa stick mig stick mig, ja ja jag stack......kom på första försöket jippi! Idag har jag stuckit flera stycken, gäller att få in rätta knixen det kan jag ju inte skyta med att jag har än. Vi fick in en pat som vi skulle köra prover på CRP normalen ligger på 8 och denna gång blev det 200. Usch det var riktigt jobbigt att se nån så sjuk och borta, fick gå in till läkaren och meddela detta. Det blev ett väldans pådrag, Akut ambulans och kanyler med dropp faxande av papper mm. Hoppas allt går bra nu, det va rätt allvarligt. Efter det var jag riktigt skakis. Efter det kom läkaren och bad om assistans vid en operation, jag torkade med kompresser och klippte av stygn och skulle plocka fram massa annat jag snabbt fick gissa mig till var det stod och vad det kunde vara........var lite trött när jag kom hem måste jag säga. Take care/

I like


Praktiken

Nu var första dagen avklarad, det var väldigt roligt. Var helt slut efteråt för att det var så mycket info på en gång./Hörs sen/Kramar

Blandade kalas bilder




Kalas dax i fulla lass

Puuhhh!

Sista provet i Medicin är färdigt, skönt. Nu blir det praktik i 4veckor och sen skola i 3 och sen är det jobb/sommarlov!
Love love love

Önskelista just nu

1/ Altan
2/ Vår nya bil
3/ En röjsåg
4/ En skinnjacka
5/ Ett avklarat prov

Tillbaka till verkligheten

Det har varit en super bra påsk helg med mycket god mat och trevligt folk. Elli Pelli är super nöjd med sin födelsedag, fick en cykel en stor studsmatta och en bil(en leksaksbil för 39:90) det är det han säger när folk frågar. Bara en bil jag fick en bil när jag fyllde. Sötis cykeln och studsisen var inget mot bilen. Vill inte ha prov, verkligen inte. Har inte pluggat alls.
På påskafton var vi ute i skogen och gick och gissa vad vi såg -en varg, shit hoppas den håller sig borta från vår tomt.

Elliot 3år


Lång Fredag 09:50

Halloj där, nu var bullarna och syltkakorna färdiga. Bara tårtbottnarna kvar, Elliot har beställt en ormtårta tills imorgon. Ikväll ska vi montera ihop hans el deras present. Så när dom vaknar imorhon kommer dom bli förvånade över vad som står på tomten. Ska ut på en promenad på Hamburgö sen ska jag iväg och jobba ikväll. Igår kväll var vi på Hjalmars och åt och drack, det känns lite idag måste jag erkänna. Börjar väl bli gammal och alkohol förbränningen inte vad den en gång var. Solen lyser, så nu får mannen stiga upp......

Love Love Love

o imorgon kommer Ida :)

Bulli bulli


Busungarna


Imorgon Onsdag klipps det till

Imorgon ska jag klippa och färga håret så himla skönt det ska bli. Nu är det bara mörkt och tofs varning hela tiden, kul att göra sig fin nu innan påskhelgen. Imorgon kommer Uffe och ska vara här över påsken. Måste fixa inhandlingen inför Elliots kalas och en fin present(har tänkt ut en som de ska få ihop, en jumping present:)
Har precis kommit hem från jobbet, kändes lite psykiskt jobbigt idag. I bland känner man bara att det hade varit skönt för vissa att slippa ifrån jordelivet. Att livskvaliten inte finns där oavsett hur bra man gör sitt jobb, men vem är jag att bestämma/värdera vad livskvalite är.
Ska göra en månads praktik på Vårdcentralen i Fjällbacka och på BVC i Hamburgsund, det ska bli så grymt intressant. Så gott folk låt bli att söka för era hemorojder och för trånga förhudsbesvär just denna tid :) Nej då, men jag är lite nervös för att sitta i fikarummet och se bekväm ut med alla doktorer, var finns arbetskläder,kaffet, dörren in och vems vener alt artärer ska jag trackasera hål på?? Inga barn med Strep A prov- nervös...... Nej då det ska bli riktigt roligt.
Nästa vecka ska vi ha sista provet på hela nervsystemet, hjärnan och alla virus,bakterier,protozoer, svampar, synapser,axon,myelinskidor,CNS,PNS osv. Håll tummarna/Ta hand om varandra- Gräset är aldrig grönare på andra sidan-


Söndag 21:56

Hemma efter en jobbhelg har hunnit med både badhuset, barngympa och restaurangbesök i helgen. Nu har vi lov denna vecka men måste plugga som bara dän, fick tillbaka provet vi gjorde sist det gick jättebra bara ett fel(bäst i klassen) så nu måste jag göra ett bra nu med för att säkra ett MVG i kursen. Kämpa,kämpa :)
Imorgon kommer Ingrid och barnen ska leka och busa för fullt. Kramas mera

Strandmys o Öring premiär



Alla var laddade inför fisket, det blev många napp men de var för små
måste tydligen vara 45cm, men det surades inte för det.
Catch and relese är deras melodi....

RSS 2.0